Rei door Hironori Otsuka II  Rei
In Budo wordt etiquette aangeduid met Rei. In de video legt Otsuka Sensei uit wat de martiale betekenis is van Seiza en Rei en hoe deze in de Wadoryu uitgevoerd dienen te worden.
Alle Budo kennen etiquette en cultiveren daarmee discipline, veiligheid, beschaving en het concentratievermogen.
Een Budoka probeert door eindeloos herhalen en verbeteren de perfecte uitvoering van bepaalde technieken te bereiken. Het vermogen tot concentreren dat daarvoor nodig is, is wellicht het belangrijkste product van deze arbeid. Door vanaf het binnenkomen van de dojo tot het weer verlaten van de dojo elke handeling zeer bewust en geconcentreerd uit te voeren ontstaat een geestestoestand die door westerlingen wel aangeduid wordt als 'mindfullness': het volledig zijn in het nu en de handeling waarmee men bezig is werkt zeer weldadig voor de geest en resulteert in een soort 'reset'. Stress en zorgen vallen weg door de focus op de handelingen van elk moment waardoor de budoka zich na de training in balans en gevitaliseerd voelt. Budoka en Japanners spreken ook wel van 'Zen'. Moe, verdrietig of gefrustreerd? Ga naar de Dojo en 'focus'!

Wanneer twee Budoka elkaar staand groeten buigen ze vanaf hun middel met rechte rug en gestrekte nek hun hoofd. Let daarbij op leeftijd, ervaring en dergelijke en geef respect aan de ander door dieper te buigen. De handen blijven daarbij geopend aan de voorzijde van de dijbenen en schuiven of klappen niet tegen de broek! Met deze respectvolle buiging geven deelnemers elkaar respect en het voornemen zeer voorzichtig en zorgvuldig met elkaar te zijn tijdens de oefeningen. Het benadrukt de goede intentie. Door te buigen na de oefeningen bedanken budoka elkaar voor het respect, vertrouwen en veiligheid die in acht zijn genomen.