Nieuws

Wadoryu Legacy of Masters Stage door Tran Hieu sensei, 7e dan. vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni.
4-5-2019
Tran sensei is momenteel de hoogste instructeur van de Wado Renmei in Europa en een geweldig technicus, lesgever en bovendien een zeer toegankelijk en prettig mens. Mis deze kans niet en schrijf je in via onderstaande link:
https://wadoryu.nl/wadoform/Dutch.htm

Goed voornemen voor 2018: Karatedo op de Budo manier; hoe wordt je goed in Karate?

7-1-2017
Klik op deze link en ontdek wat het geheim is.

Wat is het doel van Karatedo?
25-11-2017

Karatedo betekent letterlijk: de weg van de ongewapende hand. Het is een unieke methode van zelfverdediging met lege handen. In de diepere betekenis is Karate 'a way of life'.
Wanneer we de karakters waaruit de term Karatedo is opgebouwd onderzoeken dan vinden we dat Te verwijst naar Chinese hand, de uit China afkomstige technieken van ongewapend gevecht, Kara betekent leeg of leegte en Do betekent weg. Beide laatsten verwijzen naar de binnenwaarts gerichte zoektocht naar spirituele waarden zoals nagestreefd in het Daoisme en Buddhisme.
Of zoals Yagi Meitatsu sensei zegt: 'Polishing the hearth through polishing technique'.

In de inspanning om perfectie te bereiken streeft Karatedo naar fysieke fitheid, karakterontwikkeling en pacifisme door middel van uitgebalanceerde fysieke conditionering en filosofische assimilatie in combinatie met onder meer verstandige voeding en zelfreflectie. Dergelijke training resulteert in een rijker leven door middel van een dieper begrip van zelf en menselijkheid. Karatedo onderwijst te leven in harmonie met de natuur in plaats van die lichtvaardig te domineren en te vernietigen. Competitie, politiek en strijd horen daarin niet thuis.

Lees verder: Karatedo - Development, Essence & Aims door Patrick McCarthy

Sensei Gertjan Martens bevorderd tot 7e Dan wegens verdienste voor de Karatedo Bond Nederland
22-10-2017
Tijdens de Dag van het Karate in Harderwijk is Gertjan Martens bevorderd tot 7e Dan vanwege zijn langdurige inzet voor de commissie opleidingen, het wadoplatform, als examinator en als lid van het dangraadcollege alsmede zijn kritische maar altijd opbouwende bijdragen aan de bond.

1e Clubkampioenschap Dojo's Suhari/Yumeken
15-10-2017
Op het clubkampioenschap van de dojo's van onze stichting YumeKen deden vier leden van Suhari mee. Will Huang werd 3e bij Kata en 2e bij kumite senioren, Kirsten Wang 2e bij Kata en Jaap Dansen 3e bij Kumite senioren. Alle winnaars proficiat!

Wil Cheung Nederlands Kampioen Wado Kata
24-9-2017
Op de Nederlandse kampioenschappen Wado onder auspiciën van de Karatedo Bond Nederland is ons dojo Lid Will Huang Kampioen geworden bij de heren senioren, een mooie prestatie!

Geslaagd voor danexamens
`21--5-2017
Op de Nationale danexamens van de Karatedo Bond Nederland van 21 mei 2017 zijn Wil Huang en Rene Sedmik geslaagd voor de 1e dan en Jeroen Foreman voor de derde dan, allen gefeliciteerd!

Les op maandag, donderdag en vrijdag
10-10-2016
Sinds donderdag 6 oktober kan ook op donderdagen getraind worden bij Dojo Suhari. De les staat onder enthousiaste leiding van KBN- en NOC/NSF erkend gediplomeerd leraar Sensei Renato Estrada Rosas 4e dan WIKF, 3e Dan KBN. De lessen op donderdag zijn van 20.30 tot 22.00. Klik hier voor alle lesuren.

Dé Wadoryu seminar, Legacy of masters
8-10-2016
16, 17 en 18 december komt sensei Tran Hieu naar Nederland voor de jaarlijkse Wadoryu stage van het Wadoplatform Nederland van de KBN. Tran Hieu sensei is 7e dan Wadoryu Renmei, een van de eerste leerlingen van Shiomitsu sensei, momenteel de hoogst gegradueerde actieve lesgever van de Wadoryu Renmei in Europa en word beschouwd als een van de grooste technische leraren in het Wadoryu. Het is dan ook een eer dat wij hem in Amsterdam mogen ontvangen. Belangstelling om mee te trainen? Download de poster en schrijf je in via deze link.

Renato 4e dan Wadoryu Kokusai
26-7-2016
Renato Estrada Rosas is geslaagd voor de 4e dan Wadoryu Kokusai (WIKF), van harte proficiat!

Geslaagden danexamen KBN
22-5-2016
22 mei 2016 zijn is Monique Vromans geslaagd voor 2e dan en Yuri Römer voor de 4e dan. beiden proficiat!

Komende Danexamens
16-5-2016
Maandag 2e pinksterdag is de dojo gesloten. Vrijdag is de laatste training voor de komende nationale danexamens, kandidaten alvast heel veel succes!

Kersenbloesemtraining
4-4-2016
Maandag 4 april is het kersenbloesemfront geariveerd in Nederland. We trainen een onbekende kata onder de kersenbloesem en overpeinzen daarna onder genot van een hapje en een drankje de schoonheid en vergankelijkheid van het leven, zoals de Samurai in het oude Japan hun leven vergeleken met dat van de bloesem. Op het hoogtepunt is het alweer voorbij, zoals de bloesem kort na het ontluiken verwaait.

Jaap Dansen geslaagd voor 1e dan
6-12-2015
Bij de danexamens van de KBN op 6 december 2015 is Jaap Dansen geslaagd voor 1e dan KBN, proficiat!

Website weer online
27-2-2015
'Great service' van Telfort! Maandag anderhalve week geleden trok Telfort de plug uit webhosting en ging onze website voor het eerst sinds 1999 offline. Het duurde even om een andere hosting provider te vinden maar Suhari is weer online!

Nieuwe seizoen begint maandag 25-8-2014
24-8-2014
Maandag 25 augustus starten de trainingen weer op onze vertrouwde plek: de Dojo van sporthal de Pijp! We hopen jullie allemaal weer te zien met verse vakantie en budoverhalen en natuurlijk om al het geleerde van de diverse zomerstages uit te wisselen. Tot maandag!

Training in Japan
21-8-2014
Micha, Mark en Gertjan zijn net terug van hun reis uit Japan. Hier een plaatje van een van de trainingen, ditmaal in Yokohama bij Otsuka en Kondo sensei.

Foto's Otsuka Oshogatsu training 2014
10-1-2014
Klik deze link voor de stage impressie: Otsuka stage

Verbouwing van de Dojo is klaar
2-12-2013
Met ingang van Maandag 2 december zijn de trainingen weer op onze vertrouwde plek: de Dojo van sporthal de Pijp!

Geslaagde examentraining in sportcentrum Olympos
20-11-2013
Meer dan 80 karateka woonden opnieuw de examentraining in Olympos bij. Diverse aspecten van kihon, kihon gumite, kata en renzoku waza met partner werden in een prima werksfeer geverifieerd. Met dank aan alle deelnemers en de examinatoren. Alle kandidaten veel succes op de komende examens! 

Verbouwing van de Dojo: trainingen op de Boelelaan 46 
20-11-2013
Wegens verbouwing van de Dojo zijn de trainingen van maandag en vrijdag de komende weken in de Dojo van de Boelelaan 46.

Tachi dori, zwaardverdediging, SMART-seminar door Wado toppers Jerry Smit en Gertjan Martens 
31-10-2013
Zondag 10 november, tijdstip 10.00-12.00
Locatie: Sportcentrum Caland, Eliza van Calcarstraat 2, Amsterdam Osdorp
Kosten: €20 per persoon, voor Suhari en Chudokan leden geldt gereduceerd tarief.
Eigen boken mee nemen.
Vanaf 15 jaar en 4e kyu ben je welkom. 

Nieuwe website
28-10-2013
De nieuwe website van dojo suhari begint ergens op te lijken.

Kyugraadexamens Dojo Suhari
28-10-2013
Tessy en Carlo hartelijk gefeliciteerd met het behalen van de 1e kyu. Omedoto gozaimasu!!

Dag van het karate op 3 november
28-10-2013
Een prachtige dag vol Budo en Wadokarate. Onder andere tanto dori en Danexamentraining Wado! Voor meer informatie: http://dagvanhetkarate.kbn.nl/

Kazutaka Otsuka komt 5 en 6 januari
27-10-2013
Het eerste weekend van 2014 komt de kleinzoon van de grootmeester van het Wado karate opnieuw naar Nederland om het nieuwe jaar te vieren en om karate te trainen natuurlijk. Zorg dat je er bij bent! de aankondiging volgt binnenkort op deze site en via de KBN.

Nico Meijles bevorderd tot Bruine band!
25-10-2013
Afgelopen vrijdag ontving Nico Meijles voor zijn inzet, fighting skills en budo houding de 3e kyu van Dojo Suhari. Nico proficiat!